Ochrana osobných údajov podľa nového zákona a nariadenia GDPR - školenie/seminár

 

Zákon č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov nahrádza nový zákon, s ktorým prichádza aj nové nariadenie GDPR. Z uvedeného dôvodu sme pre vás zorganizovali školenia vedené skúsenou lektorkou JUDr. Marcelou Macovou, PhD., ktorá dôsledne informuje o zmenách a povinnostiach, ktorým sa v blízkej budúcnosti nevyhnete, a pripraví vás na bezproblémové zvládnutie nových pravidiel v praxi. Poradíme vám, na čo sa musíte pripraviť už teraz a čo môžete ešte „odložiť" na neskôr. Pripravte sa tiež na to, že od 25. 5. 2018 nemôže byť žiadna dokumentácia k ochrane osobných údajov vypracovaná podľa zákona č. 122/2013 Z. z. Aj tieto a mnohé ďalšie potrebné informácie budú zodpovedané na seminári, kde máte možnosť otvorene diskutovať o nejasnostiach, ktoré z daných zmien vyplývajú.

 

Cieľom seminára je poskytnúť potrebné informácie o dôležitých zmenách v oblasti ochrany osobných údajov a pripraviť spoločnosti na bezproblémové zvládnutie nových pravidiel v praxi.

 

Na seminári sa budeme venovať komparácii pôvodného zákona č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov a novému návrhu zákona o ochrane osobných údajov a nariadeniu GDPR.

 

Viete, že:

  • budete nanovo poučovať oprávnené osoby?

  • potrebujete nové sprostredkovateľské zmluvy?

  • bezpečnostná dokumentácia zostáva, len bude mať iné náležitosti?

  • evidencia informačných systémov sa bude volať záznam o spracovateľských činnostiach?

  • ruší sa oznámenie a osobitná registrácia?

  • je možnosť získať certifikát o tom, že ste spoločnosť, ktorá dodržiava ochranu osobných údajov?

 

Lektor: JUDr. Marcela Macová, odborníčka na ochranu osobných údajov

 

časový harmonogram: 9:00 - 15:00 (prezentácia: 8:30 – 8:55)

 

cena: 90 eur s DPH ( 75 eur bez DPH)

cena Bardejov: 66 eur s DPH ( 55 eur bez DPH)

Cena zahŕňa teplý obed, ďalšie občerstvenie počas seminára, pracovný materiál a organizačné náklady.

Účastnícky poplatok je potrebné uhradiť najneskôr 3 pracovné dni pred konaním školenia.

Storno podmienky: Pri odhlásení sa najneskôr do troch pracovných dní pred termínom konania vraciame celú uhradenú sumu. Pri odhlásení sa neskôr zaplatený poplatok nevraciame, pracovný materiál Vám zašleme poštou alebo mailom.

 

miesta  a termíny konania:

Žilina 29.05.2018 - Poradca podnikateľa, spol. s.r.o., M. Rázusa 23A/8336     mapa

Nitra 04.06.2018 - Agroinštitút Nitra, štátny podnik, Akademická č. 4 Mapa

Prešov 05.06.2018 - Hotel LINEAS, Budovateľská 14 Mapa

Bratislava 13.06.2018 - Hotel Saffron, Školská 5, Bratislava Mapa

(možnosť parkovania na parkovisku Hotela Saffron, zvýhodnené parkovné  3 eur/ deň pre účastníkov školenia sa platí na recepcii hotela, Vstup na parkovisko z ulice: ŠKOLSKÁ)  

Témy školenia Ochrana osobných údajov podľa nového zákona a nariadenia GDPR:

  • Pramene práva (nariadenie, smernica, zákon, vykonávacie predpisy)

  • Pojmy (osobný údaj, novinkou sú online identifikátory, rodné číslo po 25. 5. 2018, údaj o zdraví, profilovanie, pseudoanonymizácia a ďalšie nové)

  • Subjekty spracúvania osobných údajov – tretia strana, príjemca, subdodávateľ

  • Sprostredkovateľ a jeho nové povinnosti a nové náležitosti zmluvy

  • Právne základy spracúvania osobných údajov (niektoré zaniknú a niektoré sa upravia)

  • Monitorovanie priestorov kamerovým systémom – aké zmeny nastanú po 25. 5. 2018?

  • Povinnosť informovania dotknutej osoby – od 25. 5. 2018 je nová povinnosť informovania o spracúvaní osobných údajov napr. aj zamestnancov

  • Práva dotknutej osoby [právo na opravu, na vymazanie (zabudnutie), obmedzenie spracúvania, na prenosnosť údajov, namietať, namietať proti automatizovanému individuálnemu rozhodovaniu, vrátane profilovania]

  • Bezpečnostné opatrenia – ako bude vyzerať bezpečnostná dokumentácia po 25. 5. 2018

  • Štandardné opatrenia (vrátane poučení osôb spracúvajúcich osobné údaje)

  • Špecifické opatrenia (bezpečnostné incidenty, oznamovacia povinnosť pri porušení ochrany osobných údajov voči Úradu na ochranu osobných  údajov, a to aj voči dotknutej osobe, lehoty na oznámenie)

  • Záznamy o spracovateľských činnostiach (niečo ako teraz evidencia). Ktorí prevádzkovatelia sú povinní ich vypracovať? Viete, že záznamy musí mať vypracované v určitých prípadoch aj sprostredkovateľ?

  • Posúdenie vplyvu na ochranu osobných údajov a Povinná konzultácia s úradom na ochranu osobných údajov. Predtým bezpečnostný projekt, teraz posúdenie vplyvu na ochranu osobných údajov (ktoré subjekty sú povinné vypracovať posúdenie vplyvu, obsah posúdenia vplyvu, konzultáciu a zákonné lehoty)

  • Zodpovedná osoba (kto je povinný mať zodpovednú osobu, postavenie zodpovednej osoby a jej povinnosti). Môžete mať externú zodpovednú osobu? Ak to bude zamestnanec, kto môže a kto nemôže byť zodpovednou osobou?

  • Cezhraničný prenos osobných údajov 

  • Postavenie, pôsobnosť a organizácia úradu

  • Kódex správania, certifikát a akreditácia

  • Spoločné, prechodné a záverečné ustanovenia

  • Diskusia

ČASOVÝ HARMONOGRAM:
8.30 – 8.55 prezentácia účastníkov
9.00 – 11.00 prednáška
11.00 – 12.00 prestávka na obed
12.00 – 15.00 prednáška + diskusia

Prihláška na školenie Ochrana osobných údajov podľa nového zákona a nariadenia GDPR: