Ochrana osobných údajov podľa nového zákona a nariadenia GDPR - školenie/seminár

 

Zákon č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov nahrádza nový zákon, s ktorým prichádza aj nové nariadenie GDPR. Z uvedeného dôvodu sme pre vás zorganizovali školenia vedené skúsenou lektorkou JUDr. Marcelou Macovou, PhD., ktorá dôsledne informuje o zmenách a povinnostiach, ktorým sa v blízkej budúcnosti nevyhnete, a pripraví vás na bezproblémové zvládnutie nových pravidiel v praxi. Poradíme vám, na čo sa musíte pripraviť už teraz a čo môžete ešte „odložiť" na neskôr. Pripravte sa tiež na to, že od 25. 5. 2018 nemôže byť žiadna dokumentácia k ochrane osobných údajov vypracovaná podľa zákona č. 122/2013 Z. z. Aj tieto a mnohé ďalšie potrebné informácie budú zodpovedané na seminári, kde máte možnosť otvorene diskutovať o nejasnostiach, ktoré z daných zmien vyplývajú.

 

Cieľom seminára je poskytnúť potrebné informácie o dôležitých zmenách v oblasti ochrany osobných údajov a pripraviť spoločnosti na bezproblémové zvládnutie nových pravidiel v praxi.

 

Na seminári sa budeme venovať komparácii pôvodného zákona č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov a novému návrhu zákona o ochrane osobných údajov a nariadeniu GDPR.

 

Viete, že:

  • budete nanovo poučovať oprávnené osoby?

  • potrebujete nové sprostredkovateľské zmluvy?

  • bezpečnostná dokumentácia zostáva, len bude mať iné náležitosti?

  • evidencia informačných systémov sa bude volať záznam o spracovateľských činnostiach?

  • ruší sa oznámenie a osobitná registrácia?

  • je možnosť získať certifikát o tom, že ste spoločnosť, ktorá dodržiava ochranu osobných údajov?

 

Lektor: JUDr. Marcela Macová, odborníčka na ochranu osobných údajov

 

časový harmonogram: 9:00 - 15:00 (prezentácia: 8:30 – 8:55)

 

cena: 90 eur s DPH ( 75 eur bez DPH)

cena Bardejov: 66 eur s DPH ( 55 eur bez DPH)

Cena zahŕňa teplý obed, ďalšie občerstvenie počas seminára, pracovný materiál a organizačné náklady.

Účastnícky poplatok je potrebné uhradiť najneskôr 3 pracovné dni pred konaním školenia.

Storno podmienky: Pri odhlásení sa najneskôr do troch pracovných dní pred termínom konania vraciame celú uhradenú sumu. Pri odhlásení sa neskôr zaplatený poplatok nevraciame, pracovný materiál Vám zašleme poštou alebo mailom.

 

miesta  a termíny konania:

Bratislava 09.01.2018 Hotel Saffron, Školská 5, Bratislava Mapa

(možnosť parkovania na parkovisku Hotela Saffron, zvýhodnené parkovné  3 eur/ deň pre účastníkov školenia sa platí na recepcii hotela, Vstup na parkovisko z ulice: ŠKOLSKÁ)  

Trenčín 10.01.2018 Hotel Magnus, Považská ulica 1706 Mapa

Piešťany 16.01.2018 Hotel Magnólia, Nálepkova, 921 01 Piešťany  Mapa

Banská Bystrica 17.01.2018 - Hotel Dixon, Švermova 32 Mapa

Trnava 18.01.2018 Hotel Spectrum, Vladimíra Clementisa 13 Mapa

Nitra 01.02.2018 Agroinštitút Nitra, štátny podnik, Akademická č. 4 Mapa

Poprad 02.02.2018 Tatra Hotel ***, Karpatská 3314/7, 058 01 Poprad Mapa

Prešov 07.02.2018 Hotel LINEAS, Budovateľská 14 Mapa

Žilina 08.02.2018, Poradca podnikateľa, spol. s.r.o., M. Rázusa 23A/8336     mapa

Bardejov 27.02.2018, Hotel Alexander, Bardejovské Kúpele, Bardejov  mapa

Martin 08.03.2018 Hotel Turiec, a.s., A. Sokolíka 2, Martin Mapa

Košice 02.05.2018 KOŠICE HOTEL s. r. o., Moldavská cesta II. 51/2414, Košice Mapa

Témy školenia Ochrana osobných údajov podľa nového zákona a nariadenia GDPR:

  • Pramene práva (nariadenie, smernica, zákon, vykonávacie predpisy)

  • Pojmy (osobný údaj, novinkou sú online identifikátory, rodné číslo po 25. 5. 2018, údaj o zdraví, profilovanie, pseudoanonymizácia a ďalšie nové)

  • Subjekty spracúvania osobných údajov – tretia strana, príjemca, subdodávateľ

  • Sprostredkovateľ a jeho nové povinnosti a nové náležitosti zmluvy

  • Právne základy spracúvania osobných údajov (niektoré zaniknú a niektoré sa upravia)

  • Monitorovanie priestorov kamerovým systémom – aké zmeny nastanú po 25. 5. 2018?

  • Povinnosť informovania dotknutej osoby – od 25. 5. 2018 je nová povinnosť informovania o spracúvaní osobných údajov napr. aj zamestnancov

  • Práva dotknutej osoby [právo na opravu, na vymazanie (zabudnutie), obmedzenie spracúvania, na prenosnosť údajov, namietať, namietať proti automatizovanému individuálnemu rozhodovaniu, vrátane profilovania]

  • Bezpečnostné opatrenia – ako bude vyzerať bezpečnostná dokumentácia po 25. 5. 2018

  • Štandardné opatrenia (vrátane poučení osôb spracúvajúcich osobné údaje)

  • Špecifické opatrenia (bezpečnostné incidenty, oznamovacia povinnosť pri porušení ochrany osobných údajov voči Úradu na ochranu osobných  údajov, a to aj voči dotknutej osobe, lehoty na oznámenie)

  • Záznamy o spracovateľských činnostiach (niečo ako teraz evidencia). Ktorí prevádzkovatelia sú povinní ich vypracovať? Viete, že záznamy musí mať vypracované v určitých prípadoch aj sprostredkovateľ?

  • Posúdenie vplyvu na ochranu osobných údajov a Povinná konzultácia s úradom na ochranu osobných údajov. Predtým bezpečnostný projekt, teraz posúdenie vplyvu na ochranu osobných údajov (ktoré subjekty sú povinné vypracovať posúdenie vplyvu, obsah posúdenia vplyvu, konzultáciu a zákonné lehoty)

  • Zodpovedná osoba (kto je povinný mať zodpovednú osobu, postavenie zodpovednej osoby a jej povinnosti). Môžete mať externú zodpovednú osobu? Ak to bude zamestnanec, kto môže a kto nemôže byť zodpovednou osobou?

  • Cezhraničný prenos osobných údajov 

  • Postavenie, pôsobnosť a organizácia úradu

  • Kódex správania, certifikát a akreditácia

  • Spoločné, prechodné a záverečné ustanovenia

  • Diskusia

ČASOVÝ HARMONOGRAM:
8.30 – 8.55 prezentácia účastníkov
9.00 – 11.00 prednáška
11.00 – 12.00 prestávka na obed
12.00 – 15.00 prednáška + diskusia

Prihláška na školenie Ochrana osobných údajov podľa nového zákona a nariadenia GDPR: