GDPR a osobné údaje očami kontrolného orgánu - školenie / seminár

Zaujímajú vás podrobnosti o procese kontroly spracúvania osobných údajov? Poznáte svoje práva a povinnosti pri kontrole vykonávanej úradom? Zaujímajú vás právomoci a povinnosti úradu pri výkone kontroly? Viete, ako sa na oznámenú kontrolu pripraviť a na čo je potrebné klásť dôraz počas jej priebehu? Chcete sa dozvedieť, na čo sa úrad pri kontrole spravidla zameriava a aké pochybenia kontrolovaných osôb (prevádzkovateľov alebo sprostredkovateľov) zisťuje najčastejšie? Odpovede (nielen) na uvedené otázky získate počas dvojdňového seminára zameraného na rôzne situácie, ktoré môžu nastať pri spracúvaní osobných údajov. Súčasťou seminára bude široký priestor na diskusiu, v rámci ktorej budete mať príležitosť prezentovať vlastné problémy a hľadať ich riešenia spoločne s prítomnými lektormi.

Lektori: 

JUDr. Marcela Macová, Phd. - odborníčka pre oblasť ochrany osobných údajov v spoločnosti DAPRO Consulting a zároveň bývala zamestnankyňa Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky

 

Mgr. Viliam Mizák - problematike ochrany osobných údajov sa ako zamestnanec Úradu na ochranu osobných údajov SR venuje viac než 10 rokov, z toho 5 rokov v pozícii inšpektora úradu

 

 

miesta, termíny konania a ceny:

Košice 10-11.02.2020 (192 eur s DPH) KOŠICE HOTEL s. r. o., Moldavská cesta II. 51/2414, Košice mapa

Bratislava 09-10.03.2020 (192 eur s DPH)  Hotel Saffron, Školská 5 mapa

Žilina 23-24.04.2020 (192 eur s DPH) Poradca podnikateľa, spol. s r. o., Martina Rázusa 23A/8336, 010 01  Žilina mapa

(možnosť parkovania na parkovisku Hotela Saffron, zvýhodnené parkovné  8 eur/ deň pre účastníkov školenia sa platí na recepcii hotela)

 

V cene sú zahrnuté organizačné náklady, pracovné materiály, občerstvenie.

 

Účastnícky poplatok je potrebné uhradiť najneskôr 3 pracovné dni pred konaním školenia.

Storno podmienky: Pri odhlásení sa najneskôr do troch pracovných dní pred termínom konania vraciame celú uhradenú sumu. Pri odhlásení sa neskôr zaplatený poplatok nevraciame, pracovný materiál Vám zašleme poštou alebo mailom

 

Témy školenia GDPR a osobné údaje očami kontrolného orgánu:

Program

Pravidlá praktickej aplikácie všeobecného nariadenia o ochrane údajov (GDPR), zákona o ochrane osobných údajov a osobitných predpisov upravujúcich spracúvanie osobných údajov
  • Zásady spracúvania, podmienky zákonného spracúvania (vrátane testu proporcionality pri oprávnenom záujme) a spracúvanie osobitných kategórií osobných údajov. Oznamovanie porušenia ochrany osobných údajov
Dokumentácia na preukazovanie súladu spracúvania s nariadením, ktorou by mal prevádzkovateľ (sprostredkovateľ)  disponovať
  • Záznamy o spracovateľských činnostiach, pokyny pre oprávnené osoby, sprostredkovateľské zmluvy, bezpečnostná dokumentácia, poskytovanie informácií dotknutým osobám, poverenie zodpovednej osoby, a podobne
Kontrola spracúvania osobných údajov v nových podmienkach
  • Ako prebieha kontrola od oznámenia kontroly po jej ukončenie, súvisiace práva a povinnosti. Na čo sa úrad pri kontrole spravidla zameriava a aké pochybenia prevádzkovateľov (sprostredkovateľov) zisťuje najčastejšie.  Ako sa na oznámenú kontrolu pripraviť a na čo je potrebné klásť dôraz v jej priebehu
Sankcie
  • Aké druhy sankcií môže úrad udeliť, aká môže byť výška pokuty v prípade zisteného nesúladu s nariadením alebo zákonom, kritériá pre ukladanie pokút
Vybrané spracovateľské činnosti
  • Usmernenia Európskeho výboru pre ochranu údajov k monitorovaniu pomocou kamerových systémov. Pravidlá pre marketingové databázy
Spoločné riešenie modelových situácií
 
Diskusia na témy účastníkov

 

HARMONOGRAM:
8.30 – 9.00 prezentácia účastníkov školenia

9.00 – 10.30 prednáška

10.30 – 10.45 prestávka s koláčikom

10.45 – 12.30 prednáška spojená s diskusiou

12.30 – 13.00 obedňajšia prestávka

13.00 – 15.00 prednáška spojená s diskusiou

 

Účastnícky poplatok obsahuje cenu 2-dňového školenia, organizačné náklady, pracovné materiály, teplý obed.

Účastníci seminára v hoteli Saffron môžu využiť parkovanie v areáli hotela alebo na podzemnom parkovisku za zľavnenú cenu 8 eur na celý deň.

Úhradu účastníckeho poplatku je potrebné realizovať do 3 pracovných dní od vystavenia zálohovej faktúry (príp. proforma faktúry), najneskôr však 3 pracovné dni pred konaním školenia.

Prihláška na školenie GDPR a osobné údaje očami kontrolného orgánu: